Kelcyra online dating

13-Sep-2017 15:06 by 4 Comments

Kelcyra online dating - adult learning cowichan campus

Ky emer sllav na del shpesh si emer qyteti, si seli peshkopale, si katedrale por dhe si Kartulatne (ne krye te kater qendrave) ne zonen e Arberise se mirefillte prane zones fushore te Myzeqese.

kelcyra online dating-50kelcyra online dating-69

Por ka dhe mjaft kundershti me argumenta bindese qe e rrezojne kete version dhe trajtojne si zona me te pershtatshme dhe qe mund te plotesonte kushtet gjendej ne zonen e Myzeqes, prane Karbunares qe ishte edhe qendra e madhe e degjuar ne ate kohe per gjithe fushen edhe pse e hasim shpesh me emra te ndryshem.Se pari duhet kuptuar se nuk behet fjale per Kaninen ne Vlore sepse nuk ka mundesi qe ne nje teritor aq afer sic eshte Vlora me Kaninen te ndodhen dy qendra peshkopale nje ne Vlore dhe tjetra ne Kanine.Po keshtu kuptohet qarte nga permendja e Gllavenives dhe Kanines (qe ne fakt eshte Koniones, Koniatit ne Kunavi) se nuk kemi te bejme me nje qender por me dy qendra te ndryshme te njohura te kohes.Po keshtu duke u nisur nga vrasja e Ataliatit dhe ardhja e perandorit Aleks Komneni se bashku me Kantakuzenin sic na e jep Ana Komneni, qe e njihte si burre shume te zotin ne punet e luftes dhe i besoj detyren qe te mbronte Glavenicen dhe zuri vendin e Aliatit te vrare mendojme se vendi Kelcyre dhe Petra ku ata kaluan duke ardhur nga lindja e rajonit te luftimeve jane emra qe i quajne vendasit edhe sot Shkembi i Dragotit, Guri i Dragotit, Gryka, Kelcyra e Dragotit midis Dumres dhe Suloves nga vinin rruget e vjetra prej Ohrit dhe Deabolit.Rruga e kalimit te Kantakuzenit ne drejtim te qytetit te Milit ne derdhjen e poshtme te Devollit prane Babunjes se vjeter te le te kuptosh se Gllavenica qe ai kerkon per te mbrojtur nuk eshte ne drejtim te Mallakastres se po te ishte ne Mallakaster rruga me e shpejte dhe me e sigurte do te ishte ajo e kodrave Dumre, Shpirag, Mallakaster dhe jo ajo qe beri Kantakuzeni.Ballshi nuk i kishte mundesite ekonomike per te mbajtur nje ushtri me numer te konsiderushem, nga ana ushtarake ishte pozicion gryke i futur thelle qe mund te mbyllej shpejt nga kundershtari, ndihmat detare ishin te rezikuara nga kjo distance e tjera arsye qe duhen mare ne konsiderate.

Ketu ndalemi per te trajtuar dhe kuptuar drejt se eshte ne interes te trajteses sone mbi Glavenicen a eshte prane Ballshit apo ne ndonje vend tjeter shohim teatrin e veprimeve luftarake qe ndodhen mes mrojtesve te Arbanonit dhe forcave te normanve.

Dhe studjuesit te huaj dhe tanet deri me sot ne keto jane bazuar dhe kane ngele ne po ate pike mjegullore gjithe mistere.

Njohim disa studjues qe jane mare gjate shekullit te XX me kete ceshtje misterioze dhe le te shohim si i kane trajtuar ata dekumentat dhe ku mund te jete ne terenin konkret te mundshem Gllavenica mesjetare.

Njihen se kush ishn grykat e Arbanonit prane fushes se madhe dhe nepermjet tyre mund te hyje ne zonen e Deures (Dumres) aty prane qe ruante Leon Nikerite me forcat bizantine dhe jo siç e kane mare mjaft studjues se mund te behet fjale per Dibren qe ndodhet mjaft larg nga zona e veprimeve te normaneve ne bregdetin e Arberise.

Pra luftrat, ndeshjet midis normanve dhe bizantineve ne kete kohe beheshim nga Durresi, Petrela, Darsia, Dumreja, fusha e Myzeqese dhe deri ne Vlore dhe aspak me larg prej ketej.

Por harrohet se Vlora mbulohej dikur nga Mitropolia e Naupaktit si shume qytete te Epirit te vjeter dhe ne te shumten e kohes ajo varej nga Mitropolia e Durresit dhe shume kohe me vone per arsye te ndryshimeve politike dhe konvertimeve fetare ajo u reduktua dhe kaloi ne vartesine e Mitropolis se Beratit sic e gjejme ne mjaft dekumenta. Tufani qe zuri ushtrin ne kepin e Gjuzes ne Karaburun prane Vlores e asgjesoi pjesen me te madhe te forcave te Robertit.

  1. verify first safe dating site 22-Sep-2017 01:42

    Google is an American multinational corporation specializing in Internet-related services and products.

  2. conference call dating 21-Sep-2017 01:08

    "I could see lots of people trying to do the same thing, waving and screaming, so much panic and suffering," she said.